سه شنبه , ۵ بهمن , ۱۳۹۵


IMG00071893

ترفندهای خوشمزه شدن غذاهای گوشتی

بسیاری از ما به دنبال راهی برای خوش‌طعم کردن غذاهای خود هستیم. طعم خوش غذا علاوه بر اینکه محرکی برای اشتها است، می‌تواند برای افراد کم وزن، کم اشتها یا گاها بیمار نیز مفید باشد. با به کار بردن روش‌های ساده، اما کاربردی زیر می‌توان غذایی با طعم خوش و متفاوت را تجربه نمود.

۱- کف گوشت در حال پخت را دور بریزیم یا نه؟
بهتر است مایعی که در روند پخت گوشت از آن خارج می‌شود، مستقیم داخل غذا استفاده شود. معمولاً بیشترین میزان پروتئین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در آب، به‌خصوص ویتامین‌های گروه B، هنگام پختن از بافت گوشت خارج و به آب در حال جوش وارد می‌شوند بنابراین نباید آب و کف اولیه گوشت را دور بریزید چون عملا بخش زیادی از ریزمغذی‌های گوشت با این کار از بین می‌رود. البته باید توجه داشته باشید معمولاً زمانی که گوشت در حال پختن است، ابتدا آب آن کمی کدر و پر از کف است. از نظر بهداشت مواد غذایی، زمانی گوشت و آب آن کاملا ایمن و قابل خوردن می‌شوند که آب یا عصاره حاصل از جوشیدن گوشت به رنگ شفاف درآید. این عصاره، دارای ارزش تغذیه‌ای است و دور ریختن آن توصیه نمی‌شود.

خیلی از افراد هم کف روی گوشت یا مرغ را دور می‌ریزند اما این کف شامل پروتئین‌هایی است که در مراحل اولیه از گوشت خارج می‌شود و یکی از ویژگی‌های پروتئین‌ها این است که امکان فومینگ یا کف کردن دارند. به همین دلیل دور ریختن کف حاصل از جوشیدن انواع گوشت در آب هم توصیه نمی‌شود. اگر خانم خانه کمی صبوری کند، این کف سرشار از پروتئین به مرور در آب حل خواهد شد و عصاره گوشت را شفاف و مغذی خواهد کرد.

اگر می‌خواهید گوشت قرمز را بپزید، بهتر است پیش از این کار، آن را با پیاز، فلفل سیاه و کمی زردچوبه تفت دهید و بعد آن را بپزید. با این کار، هم گوشت طعم بهتری پیدا می‌کند و هم از نظر ظاهری بافتش را از دست نمی‌دهد

۲- آیا از گوشت شتر و بز هم می‌توانیم در تهیه‌ی غذا استفاده کنیم؟
بله. گوشت شتر با طبعی گرم و کم‌چرب و اندکی شور مزه است که بیشتر آن را کباب می‌کنند یا در خورش مصرف می‌شود. گوشت بز هم اگر بزغاله باشد بسیار مطلوب است.

۳- چرا بعضی مواقع رنگ گوشت خیلی تیره‌تر است؟
به طور کلی هر چه چهارپا پیرتر باشد رنگ گوشت آن تیره‌تر است و گوشت بیات شده است که برای کباب کردن اگر در قدری ماست بخوابانید رنگ گوشت صورتی می‌شود.

۴- چرا بعضی اوقات کباب کوبیده روی آتش باز می‌شود؟
علل مختلفی وجود دارد: اول اینکه گوشت بسیار چرب است. دوم ترکیب گوشت مناسب نیست و چسبندگی لازم را ندارد. سوم در هنگام گرفتن گوشت به سیخ خوب این عمل را انجام نداده‌اید. بهترین قسمت گوشت برای کباب کوبیده نیمی قلوه‌گاه و نیمی دیگر صافی شده‌ی فیله و راسته می‌باشد.

۵- برای خوابانیدن گوشت آیا بهتر است نمک آن را هم در آن زمان اضافه کنیم؟
خیر. اگرچه از نظر مزه خیلی تغییر می‌کند ولی از ارزش غذایی گوشت کاسته می‌شود. زیرا مقداری از خونابه‌ی گوشت در مایه حل می‌شود و از دست می‌رود. بهتر است در هنگام به سیخ کشیدن گوشت یا پس از کباب کردن، نمک به آن بیفزایید.

۶- چرا گوشت را پیش از پختن غالباً در روغن تفت می‌دهند؟
منظور از تفت دادن این است که منافذ گوشت بسته شود تا خونابه از آن بیرون نزند و طعم گوشت در آن باقی بماند.

۷- برای تهیه‌ی استیک کدام قسمت از گوشت مناسب‌تر است؟
معمولاً راسته‌ی گاو جوان با برش عمودی بر الیاف گوشت مناسب‌تر است.

۸- برای بریدن گوشت پخته مانند ژیگو، زبان و غیره چگونه عمل کنیم؟
معمولاً در شام‌های نشسته و تشریفاتی بریدن گوشت سر میز مرسوم است. ولی در شام ایستاده گوشت را باید در آشپزخانه برید. که باید از کارد بلند، نازک و تیز استفاده شود.

۹- فرق بین ژیگو و رُست‌بیف چیست؟
ژیگو در زبان فرانسوی به ران بره، گوسفند، بز و گوساله‌ی پخته اطلاق می‌شود. ولی رُست‌بیف به گوشت گوساله‌ی بریان گفته می‌شود.

۱۰- اگر گوشت کبابی سفت بود چگونه آن را نرم کنیم؟
بهتر است گوشت را در آب پیاز، سرکه و روغن زیتون بخوابانید و حداقل ۲ ساعت گوشت را با درپوش در یخچال نگه دارید.

۱۱- فرق بین کباب بُناب و کباب کوبیده چیست؟
گوشت کباب بناب یک‌بار از چرخ‌گوشت رد می‌شود و سپس با پیاز خردکرده ساطوری می‌شود. ولی کباب کوبیده ۲- ۳ بار از چرخ‌گوشت رد می‌شود و با پیاز رنده کرده و آبگرفته ترکیب می‌شود.

۱۲- بهترین زمان برای افزودن پیاز به گوشت کباب کوبیده چه زمانی است؟
ابتدا گوشت را از صفحه‌ی درشت چرخ‌گوشت رد کنید. آنگاه پیاز را همراه با قدری نمک به گوشت بیفزایید و این بار گوشت را از صفحه ریز چرخ‌گوشت رد کنید. حالا مایه‌ی کباب آماده است.

منبع : tebyan.net



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • نکات آشپزی از زبان آشپزهای حرفه ای

      ترفندها و نکات آشپزی از زبان متخصصین   چگونه می‌توان پوست ماهی را از ماهی جدا نمود؟ ماهی را باید در روغنی که داغ شده سرخ کرد وقتی که کمی حرارت دید ماهی را …

  • چند فوت و فن آشپزی

    در مطلب زیر چند فوت و فن آشپزی و شیرینی پزی به شما عزیزان آموزش داده می شود. برای تشخیص تخم مرغ تازه آن را در یک کاسه آب سرد بگذارید. اگر تخم مرغ تازه …

  • آشپزی آسان , نکات آشپزی آسان نکاتی برای آشپزی آسان و راحت

    توصیه هایی برای آشپزی آسان و راحت تکنیک های جالب و ساده ای برای آشپزی آسان وجود دارد که بهتر است بدانید. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به همین دلیل آشپزی آن‌ها همیشه …

  • رازهای خوشمزه تر شدن الویه

      ۷ راهکار برای خوشمزه‌تر شدن الویه + طرز تهیه   سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به قول معروف «من‌درآوردی» است. البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با …

  • نکاتی در مورد سرخ کردن غذا

      ۱ -روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که ۱۹۰ درجه سانتیگراد است، داغ کنید، نه بیشتر و نه کمتر. ۲ -سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن، با یک لایه …

  • چه کنیم تا خورش جاافتاده و خوشمزه شود

      چه کنیم تا خورش جاافتاده و خوشمزه شود یک خورش خوب می‌تواند خاطره‌ای برای شما به جا بگذارد که تا سالها طعم آن در یاد شما باقی بماند – مهم ترین نکات برای تهیه …

  • چند فوت و فن آشپزی برای کدبانوی ایرانی

    در این مطلب چند فوت و فن آشپزی به شما عزیزان آموزش داده می شود     *  برای جلوگیری از سر رفتن غذا در هنگام پختن، یک خلال دندان لای در قابلمه ، یعنی …

  • مزه دار کردن ماهی قبل از پخت (مرینیت)

    شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپزا مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما …

  • مزه دار کردن گوشت قبل از پخت

    شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپزا مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما …

  • دانستنی های آشپزی برای تازه عروس ها

    در این مطلب تازه عروس های عزیز را با چند نکته مهم آشپزی آشنا می کنیم.   آشنایی با انواع سبزی ها و مقدار آن ها : قورمه سبزی : دو واحد تره + یک …

مطالب قبلی این بخش
  • ترفندهای پخت جوجه کباب حرفه ای

      ترفندهای پخت جوجه کباب به سبک حرفه ای  ها پخت جوجه کباب شاید ساده به نظر برسه، پیاز و آبلیمو و نمک و زعفران رو به تکه های جوجه اضافه کرده و روی آتش کباب …

    • خمیر مایه و روش استفاده از آن

          خمیر مایه و روش استفاده از آن در پخت نان   خیلی ها در مورد خمیر مایه یا همون مخمر سوالاتی تو ذهنشون هست و برای عمل اومدنش کمی استرس دارن . با …

      • تفاوت کره با مارگارین چیست ؟

          تفاوت کره با مارگارین چیست ؟   برای پی بردن به تفاوت کره با مارگارین باید توجه داشت که هردو امولسیونی از ۱۶ درصد آب و۸۲ تا ۸۵ درصد چربی هستند با این تفاوت …

        • فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی

              فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی   ژله تزریقی از زیباترین و محبوب ترین ژله هاست . وقتی طرح های زیبای اون رو می بینیم احساس می کنیم از عهده اون برنمیاییم ولی با …

          • نکاتی در مورد تهیه دسر ها

              روش استفاده از قالب های دسر: بهترین قالب ها برای تهیه دسر قالب های فلزی هستند.اگر از قالب های فلزی استفاده می کنید باید داخل قالب ،آب سرد بچرخانید و آن را برگردانید تا …

            • ترفندهای پختن سریع انواع گوشت

              ترفندهای پختن سریع انواع گوشت گوشت ناپز : یک قاشق شربت خوری سرکه به آب غذا اضافه کنید .   گوشت سفت و چغر: مایه ای مرکب از بخش های مساوی سرکه و آب گوشت …

              • طرز تهیه نان ترتیا در منزل (ترتیلای خانگی) + فیلم

                طرز تهیه نان ترتیا در منزل (ترتیلای خانگی) + فیلم   دستور پخت نان ترتیا (نان ترتیلا – نان تورتیلا) در منزل (ترتیای خانگی). ترتیا Tortilla یک کلمه اسپانیولی به معنی “کیک کوچک” است. “ال” …

                • نکاتی در مورد انتخاب و پخت برنج

                     توصیه هایی برای انتخاب و پخت برنج یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.   تهیه و انتخاب برنج : خصوصیاتی …

                  • رنگهای ضد اشتها

                      رنگ های ضد اشتها کدام ها هستند؟ آیا تاکنون متوجه شده اید که وقتی قدم به یک اتاق تاریک، بدون پنجره و فاقد رنگ های روشن می گذارید، چقدر احساس ناراحتی می کنید؟ یا …

                    • چند فوت و فن آشپزی

                      در مطلب زیر چند فوت و فن آشپزی و شیرینی پزی به شما عزیزان آموزش داده می شود. برای تشخیص تخم مرغ تازه آن را در یک کاسه آب سرد بگذارید. اگر تخم مرغ تازه …

                      • فریز کردن لیمو ترش, نگهداری لیمو , لیموترش فریز کردن لیمو ترش / راهنمای خرید لیمو

                        روش فریز کردن لیمو ترش / نحوه نگهداری لیمو ترش تا زمستان فریز کردن لیمو ترش , نحوه نگهداری لیموترش در فریزر , نکاتی برای خرید لیموترش , نحوه انتخاب و خرید لیموترش , نحوه آب گرفتن لیموترش , نکاتی …

                        • ترفند خوشمزه کردن سویا

                          چگونه سویا را خوشمزه بپزیم ؟   با اینکه سویا جایگزین مناسبی برای گوشت است و از لحاظ غذایی هم بسیار مفید و با ارزش است اما بیشتر خانواده ها از طعم ومزه آن خوششان …

                          • آشپزی آسان , نکات آشپزی آسان نکاتی برای آشپزی آسان و راحت

                            توصیه هایی برای آشپزی آسان و راحت تکنیک های جالب و ساده ای برای آشپزی آسان وجود دارد که بهتر است بدانید. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به همین دلیل آشپزی آن‌ها همیشه …