سه شنبه , ۵ اردیبهشت , ۱۳۹۶

نگهداری مواد غذایی در یخچال - اصول نگهداری خوراکی ها - بهترین روش نگهداری مواد غذایی

مواد غذایی که بهتر است در یخچال نگهداری نشوند

 

بسیاری از مواد غذایی هستند که نیازی به نگهداری آنها در یخچال نیست. مواد غذایی ای که در لیست زیر ذکر شده است بهتر است در یخچال نگهداری نشود.

فهرستی از مواد غذایی در زیر تهیه‌ شده است که در صورت بیرون ماندن از یخچال بهتر محافظت می‌شوند. اما پیش از آن دو گونه از باکتری‌ها را از هم تفکیک می‌کند. باکتری‌های بیماری‌زا که در صورت آلوده بودن مواد غذایی  به آن‌ها در بو و طعم آن تفاوتی ایجاد نمی‌کنند اما بسیار خطرناک هستند و دسته دوم باکتری‌های گندیدگی که مزه خیلی بدی به مواد غذایی می‌دهند اما الزاماً شما را بیمار نمی‌کنند.

برخی از مواد غذایی که بهتر است در دمای اتاق نگهداری شوند عبارت‌اند از:

گوجه فرنگی :
در صورت نگهداری آن‌ها در یخچال به‌سرعت طعم خود را از دست می‌دهند و خمیری می‌شوند.

سیب‌زمینی :
نشاسته موجود در سیب‌زمینی در جای سرد تبدیل به قند می‌شود و مزه فاسد می‌دهد. بنابراین آن‌ها را در محفظه‌ای کاغذی و در محیط تاریک و خشک قفسه‌های آشپزخانه نگه داری کنید.

عسل :
در صورت نگهداری عسل در یخچال به ماده چسبناک کریستالی تبدیل می‌شود. آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید بگذارید.

سیب :
بهتر است که برای نگهداری طولانی مدت آن را در یخچال بگذارید اما مزه سیب در دمای اتاق فوق‌العاده است. همچنین برای اجتناب از خمیری و مانده بودن قبل از خوردن آن را بشویید.

پیاز:
رطوبت یخچال پیاز را خمیری و گندیده می‌کند. در صورتی که آن را برش نداده‌اید حتماً دور از سرما نگهش دارید آن‌هم دور از نور مستقیم خورشید و در محفظه‌ای که قابل بستن مجدد باشد و در قفسه سبزی‌ها.

کره بادام زمینی :
بهترین مکان برای نگهداری این خوراکی خوشمزه در قفسه‌ای خشک و خنک و تاریک است.

نان :
شاید دلتان بخواهد آن را در یخچال نگه دارید اما این کار تنها خشک شدن نان را سرعت می‌بخشد. در عوض بهتر است آن را در قفسه‌ای خنک یا یک محفظه نان نگهداری کنید.

موز :
تنها درصورتی‌که قبل از مصرف شروع به قهوه‌ای شدن کرد آن را در جای سرد قرار دهید. در غیر این صورت بهترین جا برای موز روی پیشخوان آشپزخانه است.

روغن‌ها :
نگهداری بیشتر و تقریباً تمام روغن‌ها در دمای اتاق توصیه می‌شود به‌ویژه اگر آن روغن دارای مواد اشباع‌شده از چربی پایین‌تر است مانند روغن گلرنگ یا روغن آفتابگردان بهتر است که در محیطی خنک و تاریک مانند کابینت یا درب یخچال نگهداری کنید.

فلفل‌ها :

نگهداری مواد غذایی در یخچال - اصول نگهداری خوراکی ها - بهترین روش نگهداری مواد غذایی
فلفل‌های قرمز، سبز، زرد و حتی تند را در محفظه‌ای کاغذی در قفسه‌ای خنک نگهداری کنید.

مرکبات :
بهترین دما برای پرتقال و لیمو درجه حرارت پیشخوان آشپزخانه شما است. اما مراقب باشید که آن‌ها را خیلی کنار هم نگذارید چون در این صورت کپک می‌زنند.

توت‌ها :
توت تازه عمر کوتاهی دارد بنابراین آن‌ها را بیرون از یخچال بگذارید و در طول یک یا دو روز پس از خریدن میل کنید.

خربزه، هندوانه، طالبی :
این صیفی جات را روی پیشخوان بگذارید تا بهترین طعم خود را حفظ کنند. مطالعات نشان داده است که نگهداری این صیفی‌جات در دمای اتاق حتی آنتی‌اکسیدان آن‌ها را سالم‌تر نگه می‌دارد اما اگر آن‌ها را برش دادید به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.

سس گوجه فرنگی :
حتی پس از باز کردن سس کچاپ بهترین جا برایش پستو است. دلیلش را خودتان می‌دانید. کافی است بطری‌های سس گوجه‌فرنگی را که ساعت‌ها در رستوران‌ها بیرون از یخچال هستند به یاد آورید. وجود سرکه و مواد نگه دارنده مانع از خراب شدن آن‌ها در دمای اتاق می‌شود.

ترشی :
به دلیل داشتن مواد نگهدارنده به ویژه سرکه خیالتان بابت نگهداری ترشیجات در دمای اتاق راحت باشد اما اگر طعم سرد آن‌ها را دوست دارید می‌توانید در درب یخچال نگهداری کنید.

قهوه :
بسیاری از ما فکر می‌کنیم که باید فضایی را در یخچال به قهوه اختصاص دهیم اما واقعاً بهترین جا برای قهوه دمای اتاق است تا روغن‌های طبیعی آن بتوانند طعم خود را حفظ کنند.

گیاهان :
به‌جای آنکه آن‌ها را در کیسه‌ای پلاستیکی خفه کنید می‌توانید در ظرفی شیشه‌ای پر از آب روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید و به هنگام آشپزی از آن‌ها استفاده کنید.

از جمله دیگر غذاهایی که نباید در یخچال نگهداری کنید می‌توان به سیر، میوه‌های خشک‌شده، تن ماهی وکیوم شده، سس تند، سس سویا، ادویه، مربا اشاره کرد.

 

منبع : salamaneh.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

بیشتر ببینید
در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • پاک کننده قوی به نام نوشابه

    استفاده غیر خوراکی از نوشابه های گازدار استفاده از نوشابه به عنوان پاک کننده قوی   روزانه افراد زیادی را می بینیم که از نوشابه های گازدار همراه غذایشان استفاده می کنند و به اصطلاح …

  • اگر حوصله ظرف شستن ندارید

      راه و رسم ظرفشویی   اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به محض کثیف‌شدن ظرف‌ها آنها را می‌شویند این یادداشت را نخوانید‌ اما اگر برایتان پیش می‌آید که گاهی بی‌حوصله باشید و …

  • شستشوی فرش در منزل

     راهنمای شستشوی فرش در منزل نظافت و شستشوی فرش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و رعایت اصول و قواعد خاص آن سبب خواهد شد تا فرش دستبافت کیفیت اولیه خود را از دست ندهد …

  • کاربردهای نمک در خانه داری جالبترین کاربردهای نمک در خانه داری و درمان که بهتر است بدانید

    آشنایی با کاربردهای نمک در خانه داری  تکنیک های خانه داری با نمک, کاربردهای نمک در خانه, کاربردهای متفاوت نمک, نحوه استفاده از نمک, بهترین استفاده ها از نمک, تمیزکاری با نمک, تمیزکردن خانه با نمک, …

  • تزیین تنگ ماهی هفت سین تزیین تنگ ماهی هفت سین با ایده های جالب و خلاقانه برای نوروز سال ۹۶

    مدل های زیبای تزیین تنگ ماهی هفت سین چه روش هایی برای تزیین تنگ ماهی هفت سین وجود دارد؟ چه ظرفی برای نگهداری ماهی قرمز انتخاب کنیم؟ برای تزیین تنگ ماهی می توانید کارهای متنوعی انجام …

  • نکاتی مهم در خصوص اتو کردن

      آیا برای شما هم پیش آمده که با وجود اتو کردن، باز لباستان چروک باشد؟ نکات زیر در بهتر و راحت‌تر اتو کردن به شما کمک می‌کنند.   ۱-اتو را در اتاق‌خواب انجام دهید …

  • روش های حفظ کیفیت غذای منجمد

    ریزه کاری های انجماد   انجماد غذا را استریلیزه (عاری از میکروب یا ضدعفونی) نمی کند بلکه سرمای زیاد فقط رشد میکروارگانیسم ها (ریزاندامگان) را متوقف کرده و سرعت تغییراتی که کیفیت موادغذایی را کاهش …

  • نکاتی در مورد انتخاب و نصب پرده

    ۱۰ نکته مهم برای انتخاب و نصب پرده ۱۰ نکته که در انتخاب و نصب پرده دلخواهتان به شما کمک می کند.   ۱- همیشه پرده را تا جایی که ممکن است نزدیک به سقف …

  • کاربرد نوشابه در خانه داری , نظافت و آشپزی کاربرد نوشابه در خانه داری , نظافت و آشپزی

      کاربرد نوشابه در خانه داری , نظافت و آشپزی     از کاربرد نوشابه در خانه داری چه می دانید؟ آیا از خاصیت اسیدی آن در تمیز کردن وسایل می توان استفاده کرد؟ نوشابه …

  • نحوه خنک کردن خانه بدون کولر خنک کردن خانه بدون کولر با این ترفندها

     روش های ساده برای خنک کردن خانه بدون کولر  خنک کردن خانه در هوای گرم تابستان بدون استفاده از کولر نیز امکان پذیر است. با ما همراه باشید تا روش هایی برای پایین آوردن دمای منزل …

  • روش تمیز کردن اجاق گاز روش تمیز کردن اجاق گاز

    اجاق گازتان را مانند روز اول برق بیاندازید برای برق انداختن و تمیز کردن اجاق گاز چه باید  کرد؟   برق انداختن و تمیز کردن اجاق گاز برای خانم های خانه یکی از سخت ترین کارها است. …

  • مهمترین اشتباهات در خانه تکانی

    مهلک ترین اشتباهات خانه تکانی   اسفند به سرعت رو به پایان است و بسیاری از خانواده ها در حال جمع کردن خانه یا تمیز کردن آن هستند. خانه تکانی رسمی است که هر ساله …

  • روش پاک کردن لکه چمن از روی لباس

    نکاتی برای جلوگیری و پاک کردن لکه چمن   لکه چمن با دردسرهای زیادی پاک می شود پس بهتر است از بوجود آمدن آن جلوگیری کنیم.  آیا می دانید چگونه می توان لباس های لک …

  • روش تمیز کردن و شستن کفش کتانی

    آموزش نحوه شستن کفش کتانی   شستن کفش کتانی در ماشین لباسشویی امکان پذیر است. کافیست به نکاتی که در این مطلب نوشته شده دقت فرمائید. با روشی که خواهیم گفت براحتی می توانید کفش کتانی کثیف …