چهارشنبه , ۲۹ دی , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

با لیموعمانی خاصیت آرام‌بخشی گل‌گاوزبان را افزایش دهید

 

یک استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «ترکیب گل‌گاوزبان با لیموعمانی علاوه بر اینکه باعث می‌شود رنگ بهتری پیدا کند و مزه آن بهتر شود، بر خاصیت آرام‌بخشی این گیاه می‌افزاید.»

دکتر صالحی‌ سورمقی  اظهار داشت: «گل‌گاوزبان حاوی ترکیبات بنفش رنگی است که از نظر علمی این ترکیبات، مواد آنتوسیانینی هستند و از مهم‌ترین خواص دارویی این گیاه می‌توان به آرام‌بخش بودن آن اشاره کرد.»

وی با اشاره به اینکه میزان مصرفی این گیاه در بزرگسالان حدود ۸-۵ گرم معادل یک قاشق غذاخوری سرپر است، گفت: «برای تهیه دمنوش این گیاه می‌توان ۸-۵ گرم از گل این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخت و آن را به طور غیرمستقیم روی حرارت (حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور) قرار داد. ۲۰-۱۵ دقیقه زمان کافی است که روی بخار دم بکشد. سپس آن را صاف کرد و نوشید.»

این متخصص فارموگنوزی با بین اینکه آنتوسیانین‌ها در برابر حرارت مقاوم نیستند و در اثر حرارت زیاد، خیلی سریع از بین می‌روند، افزود: «گل‌گاوزبان نباید به طور مستقیم روی حرارت باشد و زیاد حرارت بیند. عطر، طعم و خاصیت آن در اثر دم کردن طولانی‌مدت از دست می‌رود. با ۱۰ دقیقه جوشاندن این گیاه، بیش از ۵۰ درصد از خاصیت آن از بین می‌رود. هر چه بیشتر بجوشد آنتوسیانین‌های آن نیز بیشتر تخریب می‌شود.»

سورمقی در ادامه افزود: «برای اینکه رنگ گل گاوزبان زیباتر شود و خاصیت آرام‌بخشی آن افزایش یابد بهتر است کمی لیموعمانی به آن بیفزایید. به ازای یک قاشق گل‌گاوزبان، یک لیموعمانی را بشکنید و دانه‌های تلخ آن را خارج کنید و سپس پرهای لیموعمانی را در لیوان آب جوش همراه با گل‌گاوزبان بریزید و بگذارید دم بکشد. می‌توانید مقداری هم نبات به این نوشیدنی بیفزایید تا سردمزاجی گل‌گاوزبان گرفته شود و به‌عنوان مصلح عمل کند.»

وی در پایان با تأکید بر اینکه گل‌گاوزبان نباید به‌طور مدام و هرروزه مصرف شود، گفت: «گل گاوزبان را نباید هر روز مصرف کرد چراکه ممکن است در افراد مختلف باعث افزایش یا کاهش فشارخون شود. کسانی که تمایل به نوشیدن دم‌نوش این گیاه دارند می‌توانند پس از یک هفته تا ۱۰ روز، مصرف آن را برای یک هفته قطع کنند یا اینکه یک روز درمیان آن را بخورند.»

 

منبع:salamaneh.com

مطالب مرتبط :

خواص گل گاوزبان و طریقه مصرف آن



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • تب بر طبیعی

      چای دارچین تب بر طبیعی   مشاور معاونت سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دارچین به عنوان یک آرام‌بخش گیاهی در ترکیبات داروهای تب بر به کار می‌رود گفت: نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب …

    • خارمریم, خواص خارمریم, خاصیت خارمریم, خواص درمانی خارمریم, خاصیت گیاه خارمریم, گیاه خارمریم, محل رویش خارمریم, داروهای گیاهی, گیاهان دارویی گیاه خارمریم ضد کبد چرب

      خارمریم گیاه صد در صد کبدی سایر اسامی : ماریتیغال – عکوب – حرشف بری نام علمی: ‎Silybum marianus نام انگلیسی : Milk thistle fruit نام عربی: عکوب (Akub) نام فرانسوی: Chardon – marie نام …

      • اثر زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن

            تأثیر مثبت گیاه زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن   زنجبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام …

        • مسکن های طبیعی دندان درد

          تسکین دندان درد با نسخه‌های طبیعی   لیدوکائین همیشه بهترین مسکن برای آرام کردن درد دندان نیست گاهی درمان‌های طبیعی و سنتی بهتر از هر داروی شیمیایی درد دندان شما را آرام می‌کند. هیچ دردی …

          • زالزالک دارویی بسیار قدیمی

            خواص شگفت‌ انگیز زالزالک این روزها نوبرانه‌هایی در مغازه‌های میوه فروشی خودنمایی می‌کنند که شناخت خواص متعدد و بی‌نظیر آن‌ها ما را به مصرف بیشترشان ترغیب خواهد نمود. یکی از این نوبرانه ها که طعم …

            • خواص گل گاوزبان و طریقه مصرف آن

                گل گاوزبان یک گیاه علفی به طول ۷۰ – ۴۰ سانتی‌متر است. این گیاه در مزارع و گاهی زمین‌های بایر می‌روید. منشأ اولیه آن دمشق بوده است.از تجزیه شیمیایی این گیاه مهم‌ترین ماده‌ای که …

              • گل پنیرک, خواص گل پنیرک, خاصیت گل پنیرک, خواص دارویی گل پنیرک, خاصیت دارویی گل پنیرک, دمنوش گل پنیرک, خواص دمنوش گل پنیرک, طرز تهیه دمنوش گل پنیرک خواص دمنوش گل پنیرک

                خواص دمنوش گل پنیرک دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود. خواص درمانی : طبیعت: از نظر طب …