چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

افراد دیابتی چه خوراکی هایی مصرف کنند؟

افراد دیابتی چه خوراکی هایی مصرف کنند؟

 مهمترین مواد غذایی برای افراد دیابتی

مرض قند در حال حاضر در تمام جهان تعداد زیادی از افراد را فرا گرفته که آن به خاطر تغییر و تحول غذایی و جایگزین کردن غذاهای حاضری پی چرب و روغن و از طرفی کم شدن تحرکات و ورزش میباشد البته کسانی که مبتلاء به دیابت شدند این طور نیست که بگوییم به آخر دنیا رسیدند نه بلکه بیمار میثل بقیه افراد زندگی خود ار خواهد گذراند بلکه اصلا مرض قند برای افراد دیابتی یک دوست به حساب می آید که آنها را به یک نظام غذایی سالم سوق می دهد تا فکری به حال غذای مصرفی داشته باشند البته اینگونه هم نیست که تا آخر از چربی و شکر محروم باشند. در واقع مقصود از نظام غذایی سالم یعنی خوردن هر آنچه که مفید باشد علاوه بر عامل مهم دیگر برای افراد دیابتی که آن ورزش و پیاده روی است و چیزی است که نقشه مهمی در کنترل سطح قند خون ، دوری از چاقی مفرط که موجب افزایش خطر ابتلاء به بیماری های قلبی ، لخته شدن خون و سکته مغزی می شود ، دارد.

 

هورمون انسولین برای نگه داشتن سطح قند خون در محدوده طبیعی ضروری است ، هنگامی که وعده غذایی می خورید نشاسته به گلوکز (قند) خون شکسته می شود و هورمون انسولین قند را به سلول های بدن می رساند و زمانی که مشکلی برای هورمون انسولین پیش آید که قدرت ترشح نداشته باشد و یا کم ترشح شود این باعث خواهد شد که قند خون بالا برود.

مهمترین مواد غذایی برای افراد دیابتی 

اسفناج

سبزیجات برگ دار مخصوصا اسفناج و شلغم و برگ چغندر و … پر از ویتامین ها و اسید فولیک و مواد معدنی مثل پتاسیم و مواد مغذی گیاهی و فیبر نامحلول هستند و همه این مواد تاثیر قابل توجهی در سطح قند خون ندارند اما مهمترین آن فیبر موجود در این سبزیجات می باشد که فرایند جذب کربوهیدرات ها در بدن را کند می کند.

 آجیل

آجیل ها با تمام انواع نقش مهمی در غلبه داشتن به قند در خون دارند چرا که حاوی پروتئین ها و چربی های غیر اشباع و فیبر می باشند و این عناصر نقش مهمی را در حفظ قند موجود در خون ایفا می کنند.

ساردین

ماهی ساردین در خود اسید چرب امگا۳ دارد که منبعی برای چربی و پروتئین است که جذب قند را کاهش می دهد و از سلامتی قلب محافظت می کند.

نخود

نخود پر از فیبر و پروتئین است به طوری که یک پیمانه نخود برابر است با ۱۵ گرم پروتئین و ۱۲ گرم فیبر و به بدن کمک می کند تا جذب قند را تنظیم کند در نتیجه سطح قند در خون برابر می ماند.

دانه مریم گلی

دانه مریم گلی دارای نسبت زیادی فیبر و پروتئین و اسید چرب امگا۳ میباشد به همین خاطر برای پایین آمدن قند در خون مفید میباشد.

دارچین

ثابت شده که یک قاشق چای خوری از دارچین به کاهش سطح قند خون و برانگیختن انسولین کمک می کند و به مقدار یه ذره از دارچین روی قهوه و نوشیدنی های گرم و یا موقعه آماده کردن غذا مثل مرغ یا گوشت روی آن پاچیده و میل کنید.

عدس

عدس از حبوبات است که تاثیر زیادی در غلبه بر سطح قند خون دارد و حاوی فیبر محلول و غیر محلول است و فیبر محلول هنگام فرآیند هضم به یک ماده ژلاتینی تبدیل شده و به کاهش مقدار جذب کربوهیدرات ها کمک می کند.

به تناسب یه مطلبی را این متذکر شوم ؛ بانوانی که حیض شده و در هنگام پریودی خون زیاد از آنها می رود و گاهی شاید بترسند و یا برخی اوقات ادامه پیدا کند می توانند مقداری عدس را به طور خام آسیاب کنند و به صورت پودر در مقدار آب ریخته و سر بکشند و یا اینکه عدس را با مقداری نبات آسیاب کرده و به پشت خود بمالند در واقع پایین کمر این کار باعث کاهش درد و خون ریزی می شود.

دانه کوینولا مفید برای افراد دیابتی 

کوینولا حاوی پروتئین غیر حیوانی است که پروتئین کاملی می باشد چون حاوی اسید آمینه ضروری بوده که بدن به ساخت پروتئین به آن نیاز دارد و به تنظیم نگه داشتن نسبت قند خون کمک می کند.

ماکارونی سبوس دار

بعضی از افراد دیابتی از خوردن ماکارونی پرهیز می کنند اما باید بدانند که ماکارونی سبوس دار حاوی نسبت زیادی ویتامین B و فیبر است و التهاب رگ های خونی را کاهش می دهد به همین خاطر لازم است تا از ماکارونی خورده شود اما نه به مقدار زیاد و حتما باید از زیاده روی پرهیز کرد فقط به اندازه نصف پیمانه از ماکارونی پخته شده با سبزیجات و گوشت های بدون چربی ، تناول کنند.

روغن زیتون خالص

روغن زیتون پر از آنتی اکسیدان قوی و مواد مغذی گیاهی است که برای سلامتی قلب و رگ های خونی که تحت تاثیر بیماری قند قرار می گیرند مفید است و می توان در پختن غذاها و افزودن به سالاد از آن استفاده کرد.

 

منبع:نیوحرف

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

بیشتر ببینید
در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • کاهش خطر سکته قلبی با مصرف روزانه سیب

      حفظ سلامت قلب با مصرف روزانه سیب   تحقیقات گسترده دانشگاه فلوریدا نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی بین کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و مصرف روزانه سیب وجود دارد. محققان آمریکایی …

  • این بخش از میوه و سبزی ها را دور نریزید!

      این بخش از میوه و سبزی ها را دور نریزید!   در ادامه بخش‌هایی از میوه و سبزی ها را به شما معرفی می کنیم که احتمالاً آن‌ها را دور می‌ریزید؛ اما باید بدانید …

  • خواص آرتیشو

      آرتیشو یا کنگر فرنگی نوعی گیاه یکساله است که بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه ‌است. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌ پز پخته می‌شود. مورد مصرف آرتیشو: آرتیشو را …

  • خواص انگور

    خواص انگور   انگور میوه‌ای است بهشتی که شامل ویتامین‌های آ، ب، و ث می‌باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن،‌ فسفر، پتاسیم و آلبومین است‌. امروزه در طب درمان‌های طبیعی (نتروپت), از رژیم‌های …

  • کاهش کلسترول خون با این خوراکیﻫﺎ

    ۵ ماده غذایی که با کلسترول خون بالا مقابله می کنند. شما می توانید با مصرف غذاهای غیر سالم و با یک رژیم غذایی نامناسب به راحتی خود را به کلسترول خون مبتلا کنید. البته …

  • عوارض نخوردن صبحانه برای کودکان و بزرگسالان عوارض نخوردن صبحانه برای کودکان و بزرگسالان

       عوارض جدی نخوردن صبحانه برای سلامتی    به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می شود که شما در تمام طول روز پرخوری کنید. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه نخوردن این است …

  • مزایا و خواص لبو

    از مزایا و خواص لبو چه می دانید؟ هرقدر هم تکنولوژی پیشرفت کند و آدم‌ها مدرن شوند، هر قدر هم نسخه دیجیتالی همه لوازم و امکانات ساخته و روانه بازار شوند، امکان ندارد چیزی بتواند …

  • لزوم تنوع رنگ میوه ها و سبزی ها در تغذیه

    رنگ میوه ها و سبزی ها چه می گویند؟   تنوع رنگی میوه‌ ها و سبزی‌ ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست. به گفته محققان  این رنگ‌ ها  به ما می‌گویند کدام …

  • رژیم غذایی افراد مبتلا به سرطان

    سرطان را با غذا به زانو درآورید   آیا با یک برنامه صحیح غذایی می شود عوارض جانبی درمان های متداول سرطان را کنترل کرد؟ پاسخ این سوال را در ادامه بخوانید. «تازه فهمیدم سرطان …

  • خوراکی های چربی سوز کدامند؟

    غذای چربی سوز   در میان غذاهایی که روزانه مصرف می‌کنید غذایی هستند که برای بدن بسیار مفید هستند و چربی سوز‌های عالی محسوب می‌شوند در اینجا به ۱۲ مورد آنها اشاره‌ای خواهیم داشت.لیست غذاهایی …

  • راههای کاهش وزن در ماه رمضان راههای کاهش وزن در ماه رمضان

    توصیه هایی برای کاهش وزن در ماه رمضان اگر می خواهید در ماه رمضان کاهش وزن داشته باشید این مطلب را با دقت مطالعه کرده و به نکاتی که اشاره شده عمل نمایید. بدون شک …

  • خواص درمانی آلبالو,فواید آلبالو, خواص آلبالو خواص آلبالو / مضرات آلبالو / اثرات درمانی آلبالو

    خواص آلبالو و فواید بی نظیر درمانی آن  از خواص آلبالو رفع تشنگی, طراوت و زیبایی پوست, اشتها آور, آرامش اعصاب ,ملین ,ضد فشار خون, رفع چربی شکم ,درمان خارش پوست, ضد سنگ کلیه, ضد سرطان، رفع …

  • وضعیت فاجعه‌بار تولید کالباس مرغ

    کالباس مرغ دوست دارید؟ برایتان متاسفیم!   کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس برای تولید این محصول باید از مرغ کامل استفاده کنند، اما به گفته وزارت بهداشت در ایران از گوشت‌های باقی‌مانده مراکز قطعه‌بندی مرغ …

  • همه چیز درباره سبزی جعفری

    همه چیز درباره سبزی جعفری   جعفری چیست؟ گیاه جعفری ابتدا در کرانه های دریای مدیترانه مانند ایتالیا، الجزایر و تونس یافت شد و بیش از ۲۰۰۰ سال است که توسط بشر در نواحی دیگر …