چهارشنبه , ۱۱ اسفند , ۱۳۹۵

آموزش هنرهای دستی  , آموزش درست کردن سبزه کوزه ای

آموزش ساخت سبزه کوزه ای برای هفت سین

 

سبزه کوزه ای جلوه زیبایی بهه سفره هفت سین می دهد. با کمی دقت می توانید سبزه کوزه ای زیبایی را برای سفره هفت سین امسال تهیه کنید.

 

مواد و لوازم مورد نیاز :

برای درست کردن سبزه کوزه ای به کوزه ای سفالی و بدون لعاب با ارتفاع حدود ۲۵ تا ۳۵ سانت نیاز دارید.

جوارب نایلونی یا  همان جوراب های زنانه (ترجیحا به رنگ کرم)

بذر تره تیزک (شاهی)  یا بذر منداب یا خاکشیر حدود ۵ قاشق غذاخوری

 

روش سبز کردن سبزه روی کوزه :

برای درست کردن سبزه کوزه ای  ابتدا کوزه را  برای مدت یک شبانه ‏روز پر آب نگه دارید تا جدار کوزه کاملاً خیس شود.

جوراب را روی کوزه بکشید، به طوری که کف کوزه در قسمت نوک پنجه جوراب و سر جوراب نیز در قسمت دهانه کوزه قرار گیرد.

اضافه جوراب را نیز می‌توان داخل دهانه کوزه وارد کوزه کرد.

 

بذر منداب را با ۲٫۵ برابر  و شاهی را با ۵ برابر آب خیس کنید.

دو ساعت اجازه دهید تا سفت و چسبنده شود، به‌ آرامی و با انگشتان دست روی دیواره کوزه قرار می‌دهیم، به طوری که در مورد بذر شاهی فقط یک لایه نسبتا نازک و در مورد مخلوط خرفه و خاکشیر لایه نسبتا ضخیم‌تری به شکل یکنواخت تمامی سطح کوزه را بپوشاند.

آموزش هنرهای دستی  , آموزش درست کردن سبزه کوزه ای

 

توجه کنید که دو سانتیمتر از ته کوزه باید خالی باشد، کوزه را پر از آب کنید. دقت کنید آب روی بذرها نریزد.

کوزه را همواره پر از آب نگه می‏ داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏ شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏ کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ ها به سطح بیرونی کوزه می‏ چسبند.

کیسه پلاستیکی شفافی که چند جای آن را سوراخ کرده اید روی کار قرار دهید، پلاستیک نباید با بذرها تماس پیدا کند.

هر وقت جوانه های سبز ظاهر شد پلاستیک را بردارید.

این سبزه برای کامل شدن ۶ روز زمان نیاز دارد و به آبدهی احتیاجی ندارد فقط باید کوزه همیشه پر از آب باشد، در آخر چند شاخه گل طبیعی در کوزه قرار دهید و کوزه رو در سفره هفت سین قرار بدید ..

کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.

آموزش هنرهای دستی  , آموزش درست کردن سبزه کوزه ای

نکاتی در مورد سبزه کوزه ای  : 

مقدار آبی که روی بذر می ریزیم باید به اندازه ای باشد که حالت ژله ای به خود بگیرد چون اگر رقیق شد بین دانه ها فاصله می افتد و سبزه ها کم پشت می شود.

درون کوزه باید همیشه پر آب باشد و ظرف زیر کوزه نیز هر روز باید خالی شود.

کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد.

بهتر است مراحل تهیه این سبزه را حداکثر ۱۰ روز قبل از عید شروع کنید. اگر مراحل را زودتر شروع کنید بعد از گذشت چند روز از سال جدید بذرهای روی کوزه بلند و نامرتب میشوند.

آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.

 

گردآوری : مجله تصویر زندگی 
 
منابع : برترین ها / کاغذ رنگی / ۷گنج


این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش