چهارشنبه , ۹ فروردین , ۱۳۹۶

آلرژی به شیر و جایگزینی برای آن

به شیر آلرژی دارید؟ به دنبال جایگزینی برای آن باشید

 

آلرژی به شیر نوعی آلرژی غذایی است که به دنبال واکنش سیستم ایمنی به یکی از اجزاء تشکیل دهنده شیر هر حیوانی (به طور شایع به پروتئین آلفا اس وان کازئین در شیر گاو) ایجاد می شود. این نوع آلرژی می تواند منجر به آنافیلاکسی(واکنش آلرژیک) نیز شود. آلرژی به شیر با عدم تحمل لاکتوز فرق دارد.

 

این غذاها کلسیم دارند اما شیر ندارند

آلرژی به شیر یعنی دیگر لب به لبنیات نزنید، اما لبنیات یکی از مهمترین منابع کلسیم برای رشد بدن و استخوان هاست.

با اینکه بیشتر کودکان با رسیدن به ۵ سالگی دچار آلرژی به شیر می شوند اما با رسیدن به بلوغ بیشتر این مشکلات حل می شود. با این حال در طول رسیدن به رشد و بلوغ کودکان از کجا کلسیم مورد نیاز خود را بدست بیاورند؟ و اگر یک فرد بالغ هستید، چطور می توانید به اندازه کافی کلسیم استفاده کنید؟

اگر می خواهید بدانید چرا کلسیم اینقدر مهم است، بهتر است رشد استخوانی در کودکان را درک کنید. رشد استخوانی در دوران کودکی بسیار سریع پیش می رود، و این چارچوب زمانی به عنوان اوج مرحله رشد استخوان در زندگی شناخته شده است.

درست مانند یک بانک، کلسیم موجود در غذاها وارد استخوان می شود، و به رشد و قوی شدنشان کمک می کند.

در طول دهه ی دوم و سوم، این فرآیند به اوج خود می رسد. بعد از رسیدن به جوانی، رشد استخوانی متوقف می شود و از این پس نوبت مراقبت از استخوان می رسد.

اگرکلسیم ( و ویتامین D ) را روزانه مصرف کنیم تراکم استخوان حفظ می شود. وقتی رشد استخوان کامل شد، برداشت از بانک استخوان شروع می شود. اگر مقدار کمی از کلسیم مصرف شود، بانک کلسیم بدن برای اینکه دیگر بافت ها به عملکرد طبیعی خود ادامه دهند کلسیم ارائه می دهد، مخصوصا به قلب و عضلات. به همین دلیل تا جایی که وقت است باید استخوان ساخت، و در بزرگسالی نیز باید از ذخایرمان محافظت کنیم.

 

در اینجا مقدار کلسیم مورد نیاز برای هر گروه سنی را می توانید ببینید:

۱ تا ۳ سال: روزانه ۷۰۰ میلی گرم کلسیم

۴ تا ۸ سال: روزانه ۱٫۰۰۰ میلی گرم کلسیم

۹ تا ۱۳ سال: روزانه ۱٫۳۰۰ میلی گرم کلسیم

۱۴ تا ۱۸ سال: روزانه ۱٫۳۰۰ میلی گرم کلسیم

۱۹ تا ۵۰ سال: روزانه ۱٫۰۰۰ میلی گرم کلسیم

آقایان ۵۱ تا ۷۰ سال: روزانه ۱٫۰۰۰ میلی گرم کلسیم

خانم های ۵۱ تا ۷۰ سال: روزانه ۱٫۲۰۰ میلی گرم کلسیم

۷۰ سال به بالا: روزانه ۱٫۲۰۰ میلی گرم کلسیم

 

آلرژی به شیر

 

وقتی به شیر آلرژی غذایی داشته باشید، مقدار مناسب و سازگار کلسیم دریافتی به خطر می افتد. و در سال های اوج رشد استخوانی این می تواند باعث بروز مشکلات متعددی شود. در واقع دختران از سن ۹ تا ۱۸ سالگی ، در خطر ضعف سلامتاستخوانی قرار دارند، چون آمار نشان داده این گروه سنی مقدار زیادی کلسیم را در برنامه غذایی خود از دست می دهند. دخترانی که به شیر آلرژی دارند در خطر بزرگتری هستند.

جایگزین شیر می تواند تغذیه سالم زندگی سالم – ی از کلسیم باشد، اما همه این جایگزین ها یکسان نیستند. برخی مانند شیر سویا به همان اندازه که یک لیوان شیر گاو کلسیم دارد، کلسیم در خود جای داده اند ( حدود ۳۰۰ میلی گرم )، و بعضی نیز کمتر.

به هر حال بدون شیر و لبنیات نیز می توان کلسیم جذب کرد فقط باید بدانید که چه غذاهایی را باید بیشتر میل کنید. به خاطر بسپارید اگر کودکتان به شیر آلرژی داشت حتما او را با چنین جایگزین هایی تامین کنید.

در ادامه این غذاها و مقداری که با یک لیوان شیر گاو برابری می کند را به شما معرفی می کنیم.

 

غذا

مقدار برابر با ۳۰۰ میلی گرم کلسیم

آب پرتقال غنی شده با کلسیمیک فنجان

کنسرو ساردین در روغن۸۵ گرم

تن ماهی۸۵ گرم

برگ شلغم تازهیک و یک دوم فنجان

کلم تازهیک و یک دوم فنجان

بوک چوی۴ فنجان

نان سفید۴ ورق

بروکلی۷ و یک دوم فنجان

بامیه۴ فنجان

حموس(غذای لبنانی که با نخود له شده و روغن زیتون و سیر درست می شود ظاهری شبیه حلیم دارد)۴ فنجان

لوبیا چیتی۳ فنجان

دانه کنجد۴ قاشق غذاخوری

 

اگر نگران این هستید که کودک مبتلا به آلرژی تان به اندازه کافی کلسیم مصرف نمی کند، باید با یک متخصص صحبت کنید تا برنامه غذایی به او بدهد که این کمبود کلسیم جبران شود. اگر نمی توانید کلسیم دریافتی روزانه خود از غذاهای غیر لبنیات را حساب کنید با پزشک صحبت کنید تا مکمل کلسیم، یا مولتی ویتامین مینرال  برایتان تجویز کند.

 

 

منبع: اکاایران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • آلرژی در بهار و راههای جلوگیری از ان آلرژی در بهار و راههای جلوگیری از آن

    آلرژی در بهار و راههای جلوگیری از آن آلرژی در بهار و راههای جلوگیری از آن   آلرژی در بهار و راههای جلوگیری از آن:   جلوگیری از آلرژی واقعا سخت است و کار میبرد …

  • خواص شیر , انواع شیر آشنایی با خواص شیر / انواع شیر

    آشنایی با خواص شیر / انواع شیر  انواع شیر , خواص شیر شتر ,خواص شیر بز , خواص شیر نارگیا , خواص شیر سوبا ,  خواص شیر بادام , خواص شیر برنج ,  خواص شیر …

مطالب قبلی این بخش
  • خواص تخم بلدرچین

      تخم بلدرچین بعنوان یک بمب ویتامینی و تغذیه ای اگر به دنبال یک ماده غذایی با ارزش و سالم هستید تخم بلدرچین مصرف کنید. تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ ، ۵ برابر فسفر، …

    • خواص میوه به و طریقه مصرف آن

        میوه‌ای که مژه‌ها را پرپشت می‌کند! خواص میوه به، مضرات و طریقه مصرف آن   ظاهر این میوه شبیه سیب است اما بعضی‌ها می‌گویند خواص میوه به حتی از سیب هم بیشتر است! «به» …

      • برای سلامتی ریه ها چه بخوریم ؟

          این روزها که آسمان شهرهای بزرگ پر شده از آلاینده‌های مختلف و اطراف‌مان هم پر شده از افرادی که سیگار از دست‌شان نمی‌افتد، تنها کاری که ‌می‌توان کرد رعایت بهداشت زندگی است و تغذیه …

        • خواص ذرت

          برخی فواید و خواص ذرت   ذرت بخش عمده‌ای از رژیم غذایی افراد را تشکیل می‌دهد. هر ۱۰۰ گرم ذرت حاوی ۳۴۲ کالری است. آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده می‌شود و …

          • رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان

            باید و نباید های نوشیدنی های ماه رمضان روش های رفع تشنگی و کاهش عطش در ماه رمضان   کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند،نوشیدنی های مخصوص …

            • خواص آرتیشو

                آرتیشو یا کنگر فرنگی نوعی گیاه یکساله است که بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه ‌است. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌ پز پخته می‌شود. مورد مصرف آرتیشو: آرتیشو را …

              • معرفی مهمترین منابع پروتئین

                اصلی ‌ترین منابع پروتئین کدامند؟   پروتئین‌ ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقادیر مختلف در غذاها وجود دارند و به لحاظ ارزش تغذیه ‌ای یکی از چند گروه اصلی غذاها هستند. …